پارک اختصاصی بخش کشاورزی به زودی افتتاح می‌شود

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی :
پارک اختصاصی بخش کشاورزی به زودی افتتاح می‌شود

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از راه‌اندازی اولین پارک علم و فناوری ملی بخش کشاورزی خبر داد و گفت: تاکنون پارک اختصاصی بخش کشاورزی نداشتیم به زودی این پارک افتتاح می‌شود.
حسین جعفری در آئین معارفه رئیس جدید مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان فارس اضافه کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با جمع عظیمی از محققین و دانشمندان این حوزه، اهرمی در دست دولت برای دانش بنیان کردن کشاورزی است.
او با اشاره به اینکه در ساختار و وظایف سازمان "تات" باید بازنگری شود، اضافه کرد: چابک سازی سازمان، نگاه به آینده و دانش بنیان کردن سه مولفه اصلی که در تدوین ساختار جدید سازمان تات در نظر گرفته شده است.

جعفری به انعقاد تفاهم نامه معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با موضوع ایجاد ده دهکده نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی در قالب پردیس‌های فناوری و نوآوری نیز گریزی زد و افزود: زمینه بسیار خوبی برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان است، اولین دهکده در خراسان رضوی افتتاح شد و امیدواریم در آینده نزدیک در فارس نیز ایجاد شود.

او اضافه کرد: در کنار پردیس‌ها، با مشارکت بخش خصوصی مزارع نوآوری را خواهیم داشت که محلی برای به کارگیری دانش فنی همکاران ما در موسسات و مراکز خواهد بود.

جعفری تاکید کرد: در آئین نامه جدید سازمان تات، وزن بسیار زیادی برای فعالیت‌های دانش بنیان و همچنین مشارکت اعضای هیئت علمی در تجاری سازی و صنعتی کردن تولیدات شان و نیز ایده‌هایی که به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی برسانند، در نظر گرفته شده است.

به گفته او؛ وزیر جهاد کشاورزی تاکید بر انتقال دانش و یافته‌های تحقیقاتی به عرصه‌های تولیدی دارند اگرچه پژوهش پشتوانه کار‌های تحقیقی و ترویجی است و نباید تعطیل شود.

جعفری با بیان اینکه در آئین نامه جدید مقاله محوری حذف شده و با فعالیت‌های فناورانه و فعالیت‌های حوزه تحقیقی توسعه‌ای، جایگزین شده است، افزود: تمرکز اصلی در آیین نامه بر حل مشکلات است اگر کسی بتواند مشکلی از مشکلات بخش کشاورزی را حل کند می‌تواند این ارتقا را به خوبی طی کند و ضرورتی به اینکه مقالات آنچنانی داشته و در ژورنال‌های معتبر علمی داشته باشد برای همکاران ما در موسسات تحقیقاتی وجود ندارد.

او اضافه کرد: توقع ما این است که همکاران ما عصای دست جهاد کشاورزی استان‌ها باشند و تمام پروژه‌هایی که انجام می‌شود در راستای حل مشکلات بخش کشاورزی باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از فلاسفه قرن حاضر عنوان می‌کند که دانش همان قدرت است، گفت: افزایش قدرت در بخش کشاورزی نیز از رهگذر دانش محقق می‌شود و مرکز تحقیقات فارس با وجود اعضای هیئت علمی قوی یکی از مراکز اثرگذار در تقویت پارادایم فکری و توسعه‌ای است.

مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه تحقیقات به لحاظ ماهیتی در سه حوزه بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای خلاصه و طبقه بندی می‌شود، تصریح کرد: برای حل مشکلات بخش کشاورزی با توجه به مقتضیات امروز کشور، تحقیقات باید به سمت کاربردی سوق پیدا کند.

او با تاکید بر اینکه تحقیقات باید در مسئله یابی و مسئله گشایی به بخش‌های اجرایی کمک کند، عنوان کرد: در تفکر قدیمی روند انتقال خطی بود به این شکل که بخش اجرا مشکلات را احصا کند، تحقیقات به دنبال راه حل باشد و نهایتاً ترویج آن را انتقال دهد که این تفکر نیازمند بازنگری است.

دهقان پور با اشاره به ضرورت همکاری بین بخش تحقیقات و اجرا، اظهار کرد: با نگاه دانش محور دفتر ارتباط با مراکز علمی و متعاقب با آن اتاق فکر در این سازمان تشکیل شده است و در اتاق فکر شرایط هم اندیشی به منظور ارتقای کشاورزی دانش بنیان با استفاده از ظرفیت بخش‌های دولتی و خصوصی، محققین و افراد علمی ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس اضافه کرد: دست محققین و صاحبان اندیشه را به منظور بهبود وضعیت کشاورزی استان به گرمی می‌فشاریم و همه همکاران در بخش اجرا آماده همکاری با محققین در این زمینه هستند.

در این مراسم ابوالفتح مرادی به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس معرفی و از زحمات محسن بذرافشان رئیس پیشین این مرکز قدردانی شد.


19 ارديبهشت 1401 12:9
چاپ | ارسال به ديگران

نشریه بازار کار

خبرنامه

لطفا جهت عضويت و يا لغو عضويت در خبرنامه الکترونيکی بازارکار، آدرس پست الکترونيک خود را وارد نماييد.

نظرسنجی

به نظرشما کدامیک از گروه رشته های تحصیلی شانس بیشتری برای یافتن فرصت شغلی دارند؟