آنچه در افتتاحیه نمایشگاه های بین المللی گردشگری و صنایع دستی گذشت

آنچه در افتتاحیه نمایشگاه های بین المللی گردشگری و صنایع دستی گذشت

مهندس سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حاشیه افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌وابسته و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش بازارکار به‌نقل از ستاد خبری نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران، سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  شنبه ۹ بهمن ماه در اولین روز از پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌وابسته و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای سفرهای نوروزی اظهار کرد: «یکی از ماموریت‌های اصلی استانداران هماهنگی و ایجاد تسهیلات برای مردم و مسافران در ایام نوروز است. با توجه به وضعیتی که امسال نسبت به سال گذشته در زمینه بیماری کرونا داریم، به نظر می‌رسد امسال اقبال مردم به سفر بیشتر از گذشته است.» 
او افزود: «در ستاد نوروزی وزارتخانه هم در مورد مراکز اقامتی، تاریخی و میراث‌فرهنگی هماهنگی‌هایی انجام شده و دوشنبه در جلسه با استانداران این موضوع مطرح خواهد شد. درباره بسته‌های مختلف سفری برنامه‌های جدیدی در حال طراحی است که به زودی اعلام می‌شود. گردشگری حق همه است و همه باید بتوانند از امکان سفر ارزان قیمت بهره ببرند.» 
مهندس ضرغامی درباره گردشگران خارجی هم توضیح داد: «این گردشگران باید بدانند که ایران زیباترین و امن‌ترین مکان‌ها را برای گردشگری دارد و متاسفانه تبلیغات منفی شبکه‌های معاند باعث ذهنیت منفی در گردشگران خارجی شده است، در حالی که هرکس به این کشور می‌آید، نگاهش نسبت به آن تغییر می‌کند. دنیا باید بداند ایران از هر جهت بهترین موقعیت را برای گردشگری دارد.» 
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر حمایت‌های صورت گرفته از خسارت‌دیدگان کرونا در حوزه‌های مختلف از جمله مراکز اقامتی و فعالان صنایع‌دستی تصریح کرد: «این حوزه‌ها از ابتدای کار وزراتخانه مورد توجه قرار گرفتند و مصوباتی در دولت و ستاد ملی کرونا برای کمک به این عزیزان در نظر گرفته شد. از وام‌هایی که اعطا شده تا به تعویق افتادن مفاصا حساب‌های مالیاتی و کمک‌های بلاعوض به ویژه در حوزه صنایع‌دستی، همگی امکان‌هایی بود که ایجاد شد.» 
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر این که وزارت گردشگری موفق‌ترین دستگاه در اجرایی کردن تبصره ۱۸ بوده است، گفت: «پیش از شروع جلسه هیئت دولت انتقادات شدیدی بر رفتار شوراهای برنامه‌ریزی در استان‌ها در زمینه تخصیص وام وجود داشت و رئیس جمهوری تذکر جدی دادند که شورای برنامه‌ریزی به هیچ وجه سخت‌گیری نکند و این کار تسریع یابد.» 
او همچنین در زمینه تغییرات در وزارتخانه اظهار کرد: «سیاست کلی ما شایسته سالاری است و هرکس در جایگاهی که دارد موفق عمل کرده یا شایسته بوده و امکان تطبیق با سیاست‌های جدید را دارد، به فعالیت با ما ادامه خواهد داد.» 
مهندس ضرغامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر ادغام مرکز ملی فرش گفت: «صحبت‌هایی با وزیر محترم صمت داشتیم و اگر شرایط فراهم شود این ادغام انجام خواهد شد.» 
او همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا ایران برای بسیاری از کشورها روادید را برداشته در حالی که آن‌ها برنداشتند، توضیح داد: «این روادیدها تابع سیاست‌های وزارت خارجه است، آنچه به ما مربوط می‌شود، به عنوان وزارتخانه از هرگونه لغو روادید استقبال می‌کنیم و به دنبال پروازهای مستقیم هستیم.»

 

 


ضرغامی: رفع موانع مهم‌ترین وظیفه فعلی ماست
 مهندس سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌وابسته و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران گفت: «با رفع موانع کارهای بسیاری می‌توانیم انجام دهیم و این مهم‌ترین وظیفه فعلی ما در وزارت است. همچنین در حال برطرف کردن موانع و ارائه تسهیلات برای مجوزها و تولید هستیم.»
به گزارش بازارکار، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌وابسته و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران پس از سپاس و قدردانی از حضور افراد در این مراسم بیان کرد: «از تماشای رقص سنتی کردی بسیار لذت بردم، این رقص کردی نماد همبستگی و نشاط ایران اسلامی بود. مردم این منطقه بسیار سختکوش هستند و تمام ویژگی‌های‌شان با غیرت گره خورده است.»
او در ادامه از سخنرانان نیز تشکر کرد و افزود: «حضور آقای دشتی اردکانی در این جمع بسیار کمک‌کننده است و در گردشگری فرصت مغتنی برای ما فراهم می‌کنند تا از توانایی‌های ایشان و تیم‌شان استفاده کنیم.»
مهندس ضرغامی تاکید کرد: «به واقع می‌توان گفت گردشگری حلقه گمشده جمهوری اسلامی ایران بود. اگر چه برای صنایع‌دستی هم همین گونه است، اما گردشگری با توجه به جایگاه اقتصادی و فرهنگی که دارد وظیفه ما را بیشتر می‌کند. الان وقت آن است که عقب‌ماندگی‌ها جبران شود.» 
او اظهار کرد: «هفته گذشته من در یک دعوت رسمی به نمایشگاه فیتور در اسپانیا رفتم و امروز که طول و عرض یکی از سالن‌ها را می‌پیمودم، دیدم واقعا ما هیچ چیز از آن‌ها کم نداریم، اما سوال اینجاست که پس گرفتار چه مشکلاتی شدیم که باید جبران شود؟ ما هر مزیت و پتانسیلی که فکر کنید، داریم. ابنیه و اکوتوریسم بخش کوچکی از همه توانایی ماست. حتی می‌توان گفت ما از بسیاری از کشورها که رده اول گردشگری هستند، به مراتب بالاتریم.»
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: «با رفع موانع کارهای بسیاری می‌توانیم انجام دهیم و این مهم‌ترین وظیفه فعلی ما در وزارت است. همچنین در حال برطرف کردن موانع و ارائه تسهیلات برای مجوزها و تولید هستیم.» 
او ادامه داد: «اقدامی که آقای شالبافیان آغاز کرده بسیار عالی و پسندیده است و ما به دنبال سیستمی کردن و پایداری آن هستیم. در این مراسم حدود صد مهمان خارجی حضور دارند که باید در آینده تعدادشان بیشتر شود. وقتی همکاری‌ها شکل بگیرد، بیشتر متوجه پایداری و نظم ارزشمندی که به دنبال آن هستیم خواهید شد.» 
مهندس ضرغامی افزود: «البته که حضور و تعامل با مردم هم بسیار مهم است و هر چه فعالیت در تولید و عرضه صنایع‌دستی و گردشگری و میراث‌فرهنگی زیاد شود به نفع کشور ماست.»
او عنوان کرد: «ان‌شاءالله تا آخر سال یک نشست مهمی داریم تحت عنوان "نهضت تفویض اختیار". بنای ما این است تا بسیاری از اختیاراتی که در ستاد وزارت تجمیع شده و بروکراسی تنفربرانگیز ایجاد می‌کند، برطرف شود. آقای دارابی با همکاری معاونت‌ها از مدتی قبل ستادی تشکیل داده تا وظایف انباشت شده در ستاد که باعث کندی کارها و بروکراسی خسته‌کننده شده برطرف و به خود استان‌ها تفویض شود.» 
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: «در حال حاضر عاملان صنایع‌دستی برای تولید کارهای کوچک باید از وزارتخانه مجوز بگیرند و ما در تلاشیم تا این مراحل را ساده‌تر کنیم و از این به بعد دیگر نیازی به چنین مجوزهایی نباشد. ان‌شاءالله به زودی هر جای کشور هر مجموعه‌ای که برای تولید آمادگی دارد، فقط در سامانه‌ای که به زودی معرفی می‌کنیم ثبت‌نام می‌کند و دیگر لازم به اخذ مجوز نیست. این تسهیلات در رابطه با نمایشگاه‌ها نیز وجود دارد و بنا داریم که در یک سطحی تفویض اختیار را عملی کنیم.»
او با اشاره به اینکه در مورد گردشگری هم برنامه توسعه بوم‌گردی در دستور کار قرار دارد، گفت: «برخی به من می‌گفتند این مکان‌ها چون از نظر فرهنگی قابل کنترل نیستند و حرکت‌های ضدفرهنگی در مکان‌هایی مثل کلبه‌های جنگی در شمال شکل می‌گیرد، مناسب نیست، اما من با ایشان مخالفت کردم و گفتم اتفاقا همین بوم‌گردی‌ها فرهنگی‌ترین حرکت ما هستند، البته با نظارتی که قرار است برای آن‌ها در نظر بگیریم.»
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: «هتلداران هم موافقند و می‌دانند هر کدام از این‌ها (بوم‌گردی و هتل‌ها) وضعیت خود را دارند و قرار نیست در رقابت با یکدیگر قرار گیرند. در هر حال باید همه اینها مدیریت و کنترل شود تا اگر کسی در دل جنگل و کلبه رفت و اگر مادر شهیدی در کنار کلبه آمد و گردشگر خواست با مردم آشنا شود، مادر بتواند قصه رنجی که در این سال‌ها بر مردم رفته  را تعریف کند.»
مهندس ضرغامی در پایان با اشاره به اینکه ۳۵ هزار ابنیه در کشور داریم گفت: «اگر رسانه‌ای به ما هشدار داد که اینها در حال نابودی هستند، ما به ایشان سر تعظیم فرود می‌آوریم، چرا که معتقدیم رسانه‌ها کمک حال ما در آشنایی بیشتر با وضع موجود هستند. چندی پیش متوجه شدم در همین رابطه از یک رسانه شکایت شده و خوشبختانه پیگیری کردیم و آقای دارابی دستور داد شکایت را پس بگیرند. ما از کسی شکایت نداریم چون با گله هیچ چیز حل نمی‌شود.»
او در پایان گفت: «هر رسانه به هر نتیجه‌ای می‌رسد وظیفه او و نیاز ماست، اگر اشکالاتی هم بود وظیفه ماست که اصلاح کنیم. برای همه آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم از این رویداد به نحو شایسته‌ای بهره‌مند شویم.»

 

 

 


شالبافیان: رویکرد نمایشگاه امسال تجلی هماهنگی دستگاه‌های ذی‌نفع در حوزه گردشگری است
علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران رویکرد نمایشگاه امسال را تجلی هماهنگی دستگاه‌های ذی‌نفع در حوزه گردشگری دانست.
به گزارش بازارکار، علی اصغر شالبافیان در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران ضمن خیرمقدم به همه مهمانان افتتاحیه گفت: «ما در حالی افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی را برگزار می‌کنیم که خوشبختانه به واسطه فراگیری واکسیناسیون و کاهش فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا، امید مجددی برای احیای این صنعت به وجود آمده است. موید این موضوع استقبال گردشگران داخلی از سفرهای داخلی و همچنین گردشگرهای خارجی برای سفر به ایران، به ویژه از ابتدای آبان ماه امسال است.»
معاون گردشگری کشور ادامه داد: «متاسفانه صنعت گردشگری آسیب‌های مهم‌تر و جدی‌تری را در دوران کرونا دیده است و این آسیب‌ها با افزایش هزینه‌های خدمات گردشگری بسیار مضاعف شده است. خصوصا افزایش غیرقابل‌باور برخی از حامل‌های انرژی این موضوع را تشدید کرده است، به همین دلیل احیای دوباره صنعت گردشگری لزوم توجه ذی‌نفعان دولتی را می‌طلبد.» 
شالبافیان افزود: «شیوع سویه‌های جدید کرونا هم بیم‌هایی را در خصوص چگونگی توسعه صنعت گردشگری فراهم کرده است، اما چیزی که باید به آن اذعان داشت، این است که به گفته مسئولان ذی‌ربط فعالان صنعت گردشگری از ابتدای شیوع کرونا بیشترین رعایت پروتکل‌های بهداشتی را انجام داده‌اند. وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همواره در این زمینه پیشگام بوده است، به گونه‌ای که موضوع نظارت بر این سازمان‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.»
او با اشاره به سامانه امید توضیح داد: «وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با کمک سامانه هوشمند امید که تمام اماکن گردشگری را به هم متصل کرده است، روی رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظارت داشته و همه این اماکن را رصد می‌کند. ما همین رویکرد را در نمایشگاه امسال داشتیم، به گونه‌ای که چه در برگزاری روزهای نمایشگاه از مراجع ذیربط تمکین کردیم و چه با افزایش ساعت بازدید تلاش کردیم تا از تراکم جمعیت بکاهیم. پروتکل‌های بهداشتی را مختص بازدیدکنندگان و شرکت‌کنندگان تدوین کردیم تا بتوانیم سلامت انسان‌ها را حفظ کنیم.» 
معاون گردشگری کشور گفت: «هماهنگی بین بخش‌های مختلف وزارتخانه به منظور هم‌افزایی و تعامل این حوزه‌ها همزمان برگزار شده است. در حوزه صنایع‌دستی رویکرد حمایتی وزیر و معاون محترم صنایع‌دستی برای تسهیل حضور شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، حضور هنرمندان مناطق کمتر برخوردار، حضور پیشکسوتان و نخبگان حوزه صنایع‌دستی، حضور کمک و پررنگ بانوان و جوانان مدنظر قرار گرفت. دومین رویکرد نمایشگاه امسال این بوده است که این نمایشگاه بتواند تجلی هماهنگی دستگاه‌های ذی‌نفع در حوزه گردشگری باشد.»
او با اشاره به غرفه‌های استانی توضیح داد: «بنابراین غرفه‌های استانی ما به عنوان یک واحد از کل ذی‌نفعان گردشگری هستند. حضور هیئت‌های تجاری با اولویت کشورهای همسایه و در نظر گرفتن فرصت‌هایی برای مذاکره تجاری که از دیروز آغاز شده و تا روز بعد از پایان نمایشگاه ادامه خواهد داشت، از دیگر رویکردهای ماست. حضور هیئت‌های تجاری در قالب فضای مجازی هم فراهم شده است.»
شالبافیان ادامه داد: «نشست با مسئولین دستگاه‌های دولتی که می‌توانند از مشکلات این صنعت گره‌گشایی کنند، نشست با مسئولین سازمان تامین اجتماعی، شرکت ملی گاز و… در دستور کار قرار گرفته است. همچنین سه دسته نشست با موضوع آموزش مسائل گردشگری، نقد تجربیات و پنل‌های تخصصی در طول مدت این نمایشگاه برگزار می‌شوند.»
معاون گردشگری کشور در پایان بیان کرد: «نمایشگاه امسال از حدود ۲۸ هزار مترمربع و ۱۰ سالن تشکیل شده است و نسبت به سال گذشته حدود دو و نیم برابر بزرگ‌تر شده است که نشان‌دهنده عزم فعالان گردشگری برای احیای امید در این صنعت است. این گزارش مختصری از رویکردهای نمایشگاه امسال بود. امیدوارم به زودی بتوانیم این نمایشگاه را احیا کنیم.»

 


10 بهمن 1400 10:34
چاپ | ارسال به ديگران

نشریه بازار کار

خبرنامه

لطفا جهت عضويت و يا لغو عضويت در خبرنامه الکترونيکی بازارکار، آدرس پست الکترونيک خود را وارد نماييد.

نظرسنجی

به نظرشما کدامیک از گروه رشته های تحصیلی شانس بیشتری برای یافتن فرصت شغلی دارند؟