رفع کمبود پزشک در مناطق محروم، نیازمند کار جدی مجلس و دولت است

در آیین تجلیل از بانوان پزشک جمهوری اسلامی ایران «بانوی طبیب» عنوان شد؛
رفع کمبود پزشک در مناطق محروم، نیازمند کار جدی مجلس و دولت است

رئیس کل سازمان نظام‌پزشکی ایران در آیین تجلیل از بانوان پزشک جمهوری اسلامی ایران «بانوی طبیب» گفت: رفع کمبود پزشک در مناطق محروم، نیازمند کار جدی مجلس و دولت است. نمایندگان مجلس جزو اولین کسانی هستند که نسبت به کمبود پزشک به خصوص پزشک خانم و به ویژه متخصصین زنان و زایمان، اطفال و کودکان واکنش نشان داده و کمبود آنها را در مناطق حوزه انتخابیه‌شان می‌بینند و انتظار دارند که هم پزشک در دسترس باشد، هم طرح انطباق رعایت شود در حالی که باید قوانینی وضع شود که جوانب و مشکلات یک پزشک به ویژه پزشکان خانم دیده شود.

به گزارش بازارکار مراسم «بانوی طبیب» به مناسبت میلاد فرخنده حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن باحضور وزیر بهداشت و رئیس سازمان نظام پزشکی کشور روز یک‌شنبه سوم بهمن در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.اجرای این مراسم را فضه سادات حسینی برعهده داشت.

 دکتر مونا زینالو؛ مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور زنان ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا (س) نشان دهنده جهان‌بینی اسلام درمورد زن است، گفت: قدرت تحلیل سیاسی، اجتماعی، آینده‌نگری و همچنین قدرت برخورد حضرت زهرا (س) با عظیم‌ترین مسائل زمان خود نشان‌دهنده آن است که زن مسلمان می‌تواند حتی در سنین جوانی به مقامات عالی علمی، معنوی و عرفانی دست پیدا کند.

وی ادامه داد: علیرغم آنکه اداره کردن همسر، فرزندان و خانه‌داری طبیعی‌ترین و مطلوب‌ترین کار برای زنان است اما این امر هرگز توانایی آنها را در میدان‌های علمی، عملی و معنوی نفی نمی‌کند.

مشاور وزیر بهداشت در امور زنان با اشاره به اینکه به لطف خدا اکنون سهم منحصر به فردی در نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران به بانوان اختصاص دارد، بیان کرد: این عزیزان در کنار مسئولیت بزرگی که در خانه و خانواده دارند در حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان هم مجاهدانه تلاش می‌کنند و در کنار سایر همکاران در عرصه مبارزه با بیماری‌ها از جمله کرونا تلاش ویژه ای دارند که صمیمانه از آنها قدردانی می‌کنم.

دکتر زینالو تصریح کرد: مردم عزیز ایران و همچنین نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان بانوانی که در این مسیر تلاش می کنند تا مرهمی بر درد بیماران باشند، هستند. ما هم در بخش امور بانوان وزارت بهداشت برای تقدیر از این عزیزان تلاش می‌کنیم و این مراسم امروز به منظور تشکر و تجلیل از مقام و جایگاه بانوان طبیب کشورمان برگزار شد.

نمی‌توان جای زنان پزشک را به راحتی پر کرد 

در ادامه رئیس کل سازمان نظام‌پزشکی ایران در آیین تجلیل از بانوان پزشک جمهوری اسلامی ایران «بانوی طبیب» بیان کرد:  طبیب زن و طبیب مادر جایگاه ویژه‌ای دارد که هم باید نقش مادری و همسری را به خوبی ایفا کند و هم به عنوان یک طبیب در خدمت بیمارانش باشد که وظیفه مقدس مضاعفی است. ما از نزدیک شاهدیم که هم دوران تحصیل، دوران طرح و ادامه کار در حوزه پزشکی برای خانم‌ها به خصوص اگر متأهل باشند و دارای فرزند، دوران دشواری است. شاید لازم باشد به صورت ویژه‌ای به نقش زنان و مادران طبیب پرداخته شود و دشواری‌ها و زحمات آنها دیده شود. جایگاه این افراد غیرقابل انکار و غیرقابل جایگزینی است. در بسیاری از کشورها به ویژه با حساسیت‌های اخلاقی، فرهنگی و مذهبی که داریم، نمی‌توان جای زنان پزشک را به راحتی پر کرد.

محمد رئیس‌زاده به مشکلات نیروهای متخصص طرحی اشاره کرد و رفع کمبود پزشک در مناطق محروم را نیازمند کار جدی مجلس و دولت دانست و گفت: وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی باید تلاش کنند که تسهیلاتی را برای زنان، همسران و مادران پزشک و کادر درمان ایجاد کنند. شرایط هم دشوار است؛ به عنوان مثال از یک جهت در یک منطقه محروم متخصص زنان و زایمان به شدت نیاز است، اما از سوی دیگر پرداختی‌ها و هزینه‌هایی که باید تأمین شود تا یک نفر با فراغ بال و انگیزه به منطقه‌ای رفته و خدمت کند، فراهم نمی‌کنیم. بر این اساس سیستم بهداشتی و درمانی چاره‌ای ندارد جز اینکه باید از نیروهای طرحی استفاده کند که نیروی طرحی هم گاهی متأهل است، فرزند دارد، همسرش در جای دیگری مشغول کار است، حال باید او را به طرح در منطقه‌ای دورافتاده یا مرزی بفرستیم که آیا بتواند همسر و فرزندش را با خود ببرد یا خیر.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: از آنجا که قیمت و ارزش واقعی خدمات دیده نمی‌شود و سازمان‌های بیمه‌گر ما حق جامعه پزشکی را آنطور که باید و شاید پرداخت نمی‌کنند، فشار این موضوع در برخی رشته‌ها و مناطق بر دوش نیروهای طرحی یا همکارانی است که سال‌هاست آنجا هستند و کسی نیست که جایگزینش شود. حتماً باید وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و مجلس شورای اسلامی تلاش کنند تا این مشکلات را حل کنند.

وی گفت: نمایندگان مجلس جزو اولین کسانی هستند که نسبت به کمبود پزشک به خصوص پزشک خانم و به ویژه متخصصین زنان و زایمان، اطفال و کودکان واکنش نشان داده و کمبود آنها را در مناطق حوزه انتخابیه‌شان می‌بینند و انتظار دارند که هم پزشک در دسترس باشد، هم طرح انطباق رعایت شود در حالی که باید قوانینی وضع شود که جوانب و مشکلات یک پزشک به ویژه پزشکان خانم دیده شود. از سوی دیگر هم منابع لازم برای فرستادن افرادی که حاضرند به مناطق دورافتاده روند و مشکلی ندارند، فراهم نمی‌کنیم. بعد به وزارت بهداشت فشار می‌آوریم که باید نیرو تأمین کنید و از طرفی هم اعلام می‌کنیم که قانون هم باید اجرا شود که یک پزشک زن، در کنار همسر و فرزندانش باشد، اما از طرفی هم می‌گوئیم بودجه نداریم که پزشک دیگری را به فلان منطقه بفرستیم.

رئیس‌زاده افزود: بنابراین معضلاتی در این حوزه وجود دارد که اگر می‌خواهیم کار جدی انجام دهیم، باید به صورت منطقی تمام اضلاع اعم از مجلس و نمایندگان مجلس، سازمان‌های بیمه‌گر، سازمان برنامه و بودجه و.. کنار هم نشسته و به صورت جدی، واقعی و منطقی این مشکلات را حل کنند. وگرنه صرف تدوین قانونی که زیرساخت‌ها و الزاماتش دیده نشده است، مشکل را حل نکرده و فشار مضاعفی به وزارت بهداشت وارد می‌کند. وزارت بهداشت بودجه کافی ندارد تا فردی را با حقوق و دریافتی معقول به این مناطق ارسال کند. از سویی هم مسئولان استان‌ها و شهرها تاکید می‌کنند که در این مناطق کمبود وجود دارد، اما وزارت بهداشت به تنهایی چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

وی تاکید کرد: این مسئله یک معادله چند مجهولی است که پیشنهاد می‌کنم که همه دستگاه‌های مرتبط به کمک وزارت بهداشت آمده و اگر می‌خواهند مقام همکاران طبیب ما رعایت شود و چارچوب خانواده استحکام یابد، باید بنشینند و مطلب را به صورت ریشه‌ای حل کرده و الزامات آن را ببینند.

در این مراسم که با حضور دکتر بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر محمد رئیس‌زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی برگزار می‌شد سه تن از پزشکان کشور به نمایندگی از بانوان پزشک به سخنرانی پرداختند. دکتر زهرا فردی‌آذر جراح و متخصص زنان و زایمان در تبریز، دکتر ناهید عباسی بیماری‌های مغز و اعصاب (نورولوژی) در کرج و دکتر زهرا موحدی‌نیا پزشک زنان و زایمان در مشهد سه بانوی پزشکی بودند که در این مراسم به سخنرانی پرداختند.

دکتر زهرا فردی‌آذر بااشاره به آموزه‌های دینی و تاسی به حضرت زهرا(س) بیان کرد: ما باید با تاسی به دختر پیامبر و تلاش‌های مجدانه و ولایتمندی ایشان از زنان در پست‌های اجرایی بهره ببریم. بهره‌گیری از زنان نباید تنها به امور زنان و نازایی محدود شود. همچنین باید تلاش کنیم فرزندآوری را در اولویت قرار دهیم.

همچنین دکتر ناهید عباسی در این مراسم اشاره کرد: باید فرزندآوری را برای زنان و پزشکان زن تسهیل کرد. برای این منظور باید حمایت‌ها و تشویق‌هایی را در نظر گرفت تا مادران بیش از دو فرزند بتوانند این حمایت‌ها بهره ببرند. هنگام گذراندن طرح نیز باید به مادران توجه ویژه‌ای داشت.

زهرا موحدی‌نیا در صحبت‌های کوتاهی با اشاره به اینکه فرزندآوری در جامعه باید به ارزش تبدیل شود،گفت: رهبر معظم انقلاب مدظله العالی نیز طی سخنانی فرمودند: «... جامعه ما در آینده نه چندان دوری، جامعه پیر خواهد شد؛ این چهره جوانی که امروز جامعه ایرانی دارد، از او گرفته خواهد شد». در همین راستا باید مسوولان و مبلغان با گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی، ارزش فرزندآوری و ارزش وجود زن و مادری را در ذهن زنان جامعه نهادینه کنند.

حماسه بی‌زن و زن بی‌حماسه بی‌معناست

در ادامه این مراسم نغمه مستشارنظامی شاعره شناخته شده اشعاری را در وصف مادر و مادران شهید قرائت کرد. خانم نغمه مستشارنظامی بعد از آنکه سه بار کتاب «تنها گریه کن» را خواند و به قول خودش، هر بار آن را با چشمان خیس و ماشاالله گویان به پایان رسانده، ابیاتی را در رثای حماسه‌ی مادران و همسران شهدا سرود و آن را ذیل نامه‌ای برای رهبر انقلاب فرستاد. رهبر انقلاب هم در حاشیه نامه ایشان مطلبی نوشتند.

در بخشی از متن شعر ترکیب‌بند خانم مستشارنظامی درباره حماسه‌ی مادران و همسران شهدا آمده است:

حماسه بی‌زن و زن بی‌حماسه بی‌معناست/ که مرد بی مدد عشق در جهان تنهاست

کجاست خانه‌ی سبزی بدون دستی گرم/ که باغبان و پرستار و مرهم گلهاست

زن از نخست، اگر مادر است، اگر همسر/ همیشه مظهر آرامش است و عطر صفاست

زنان لطافت تاریخی حکایاتند/ که قصه گرچه غم‌انگیز، صبر زن زیباست

در پایان این مراسم با حضور دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر مونا زینالو مشاور وزیر بهداشت در امور زنان، دکتر محمد رئیس‌زاده رئیس کل سازمان نظام‌پزشکی ایران و دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از پزشکان برگزیده در این مراسم تجلیل و تقدیر کردند.


3 بهمن 1400 20:40
چاپ | ارسال به ديگران

نشریه بازار کار

خبرنامه

لطفا جهت عضويت و يا لغو عضويت در خبرنامه الکترونيکی بازارکار، آدرس پست الکترونيک خود را وارد نماييد.

نظرسنجی

به نظرشما کدامیک از گروه رشته های تحصیلی شانس بیشتری برای یافتن فرصت شغلی دارند؟