حداقل ۴ سال سابقه بیمه برای دستیاران لحاظ می‌شود

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت:
حداقل ۴ سال سابقه بیمه برای دستیاران لحاظ می‌شود

 مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در جمع اعضای شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی وزارت بهداشت گفت: «یکی از کارهایی که برای دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی در ردیف وام پیش بینی کرده‌ایم، موضوع تأمین اجتماعی ست که برای همه ارزش حیاتی بالایی دارد و از طرفی، موجبات امنیت شغلی شما عزیزان را فراهم می‌کند. ما تدابیری در حوزه تأمین اجتماعی اندیشیده‌ایم که وقتی شما فارغ‌التحصیل می‌شوید، حداقل ۴ سال سابقه بیمه و بازنشستگی برای شما لحاظ شود. در ضمن وام ودیعه مسکن در تهران از ۱۸ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان در سال جاری افرایش یافته است.

به گزارش مفدابهشتی به نقل از مفداستاد- نشست هم‌اندیشی «شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور» روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه با حضور دکتر علی اکبر حق‌دوست معاون آموزشی و دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و جمعی از مدیران ارشد وزارت بهداشت برگزار شد.
در این نشست مهندس بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، گفت: «یکی از کارهایی که برای شما دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی در ردیف وام پیش بینی کرده‌ایم، موضوع تأمین اجتماعی ست که برای همه از ارزش حیاتی بالایی برخوردار است و از طرفی، موجبات امنیت شغلی شما عزیزان را فراهم می‌کند. ما تدابیری در حوزه تأمین اجتماعی اندیشیده‌ایم که وقتی شما فارغ‌التحصیل می‌شوید، حداقل ۴ سال سابقه بیمه و بازنشستگی برای شما لحاظ شود.»

وی با اشاره به این که جلسات متعددی با سازمان تامین اجتماعی برای پوشش بیمه‌ای دستیاران داشته‌ایم، یادآوری کرد: «با برگزاری جلسات متعدد با مسؤولان تأمین اجتماعی سعی کردیم به یک گفتمان مشترک در حوزه بیمه دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی برسیم که البته بعد از برگزاری این جلسات به این تفاهم رسیدیم که بیمه تأمین اجتماعی خویش‌فرما و کاملا اختیاری برای شما عزیزان فراهم کنیم که مثلا بعد از فراغت تحصیل، یک فرد اختیار داشته باشد که این سیکل بیمه‌ خویش فرمایی را ادامه داده یا نه و به هرحال انتخاب فرد برای ادامه دادن بیمه خویش‌فرمایی‌در دوران بعد از تحصیل، کاملاً اختیاری ست. یکی از مزیت‌های بیمه خویش‌فرمایی این است که شما بعد از فراغت تحصیل در هر شغل دولتی و خصوصی که مشغول به کار می‌شوید، می‌توانید این بیمه خویش فرمایی را ادامه داده و به بیمه شما متصل می‌شود و جزو سابقه کاری شما به شمار می‌رود.»

رحیمی، موضوع حمایت از بازماندگان دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی را از نکات مهم عنوان کرد و گفت: «تلاش داریم به لحاظ حقوقی، از بازماندگان دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی در صورت بروز اتفاقات ناگوار احتمالی، حمایت کنیم. برای مثال اتفاقی در اهواز رخ داد که دانشجوی دستیاری به سبب مشکلات و نارسایی‌های قلبی، فوت کرد و خانواده و دو فرزندش که بازماندگان وی هستند، تحت پوشش‌های حمایتی و حقوقی قرار گرفتند.»

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت همچنین موضوع از کارافتادگی دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی را از دیگر مسایل مهم و مورد توجه این صندوق بیان کرد و گفت: «البته موضوع از کار افتادگی جامعه دستیاری را بسیار به ندرت داشته‌ایم و کمتر کسی بوده که در دوران رزیدنتی دچار از کارافتادگی شود، اما به هر حال برای احتمالات این موضوع نیز تسهیلاتی پیش‌بینی کرده‌ایم. در هر صورت سه‌گانه مهم «بازنشستگی»، «بازماندگان» و موضوع «ازکارافتادگی» دستیاران و دانشجویان دکترا، ازجمله دغدغه‌های ما است که در مذاکرات‌مان با بیمه تأمین اجتماعی این موارد را به اشتراک گذاشته‌ایم و تلاش داریم بدین منظور، خدمات گسترده‌ای به جامعه هدف تحویل دهیم.» 

رحیمی با اشاره به این که تاکنون ۴ هزار و ۴۴۰ نفر برای ثبت نام بیمه تأمین اجتماعی، از طریق سامانه، ثبت نام کرده‌اند، اظهار کرد: «هم چنین تا به امروز ۲ هزار و ۹۶۰ نفر از دستیاران برای دریافت وام نام‌نویسی کرده‌اند که این موضوع بیانگر آن است که رایزنی و ارتباطات ما در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با تأمین اجتماعی افزایش یافته است.»

در حال مذاکرات نهایی برای تدوین آیین‌نامه اجرایی با موضوع بیمه تأمین اجتماعی هستیم

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با تأکید بر این که موضوع تأمین اجتماعی دانشجویان دستیاری و پی.اچ.دی همواره یکی از دغدغه‌های دکتر نمکی وزیر بهداشت است، یادآوری کرد: «انصافاً وزیر بهداشت نیز با این هدف، حمایت‌های لازم را انجام داده‌ و تأکید داشته اند که برای بیمه این عزیزان، اقدامات لازم صورت گیرد. خوش بختانه این امر به خوبی تاکنون محقق شده است و منابع این کار در بودجه سنواتی صندوق رفاه به طور کامل دیده شده است. در حال مذاکرات نهایی برای تدوین آیین‌نامه اجرایی با موضوع بیمه تأمین اجتماعی هستیم و فکر می‌کنم کمتر از ده روز آینده این آیین‌نامه نهایی شده و درعمل فرآیند ثبت نام بیمه از روی سامانه تأمین اجتماعی آغاز شود. اکنون در حال اتصال و یکپارچه شدن سامانه‌های تأمین اجتماعی، صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم تا بتوانیم با اتوماسیون و در بستر فضای مجازی، برای زیر پوشش قرار دادن جامعه هدف به بیمه تأمین اجتماعی، گام‌های مؤثری برداریم تا حضور دانشجو در دفاتر تأمین اجتماعی به صورت فیزیکی، منتفی شود.»

او  بیان داشت: «موضوع بیمه تأمین اجتماعی تقریباً نتیجه مذاکرات یک ساله در مجموعه سازمان برنامه و مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت است که با حمایت‌های وزیر بهداشت در قالب تفاهم‌نامه با وزارت رفاه انجام شده است و سامانه ثبت‌نام آن نیز در سایت صندوق رفاه دانشجویان قرار داده شده است. تا به امروز طیف گسترده‌ای در این سامانه برای دریافت پوشش بیمه تأمین اجتماعی ثبت نام کرده‌اند، که این نشان می‌دهد این مشکل برای دانشجویان تا چه اندازه حیاتی بوده است.»

رحیمی ادامه داد: «امیدواریم تا اواسط خرداد ماه جاری فهرست اولیه دانشجویان دستیاری را برای پوشش بیمه تأمین اجتماعی به سازمان مذکور ارسال کنیم. این بیمه به صورت خویش فرما اتفاق می‌افتد و کاملاً اختیاری ست و دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل می‌توانند این بیمه را ادامه دهند و اگر در مرکز سازمان و دانشگاهی ثبت نام و استخدام شوند نیز می‌توانند این بیمه را ادامه دهند.»

او با اشاره به این که دکتر لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز  تأکید فراوانی برای بیمه تکمیلی دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی دارند، گفت: «معاون محترم فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برای تحقق این موضوع همواره حمایت‌های لازم را انجام داده و منابع مالی لازم را نیز در اختیار قرار می‌دهند. ما تلاش داریم با تحت پوشش قرار دادن جامعه هدف خود به بیمه تکمیلی، طیف عظیمی از خدمات گسترده درمانی را به سمت این عزیزان هدایت کنیم. بسته خدماتی همچون زنان و زایمان، نازایی، خدمات دندان پزشکی و  خدمات سرپایی، خدمات آزمایشگاهی، پاراکلینیکی و... از جمله مواردی است که در قالب یک بسته حمایتی، در مسیر بیمه تکمیلی، سعی داریم برای این قشر ، فراهم سازیم که البته در حال مکاتبه با یکی از شرکت‌های بیمه تکمیلی هستیم و منتظریم بعد از اعلام نتایج، با یکی از این شرکت‌ها به تفاهم برسیم و قرارداد امضا کنیم.»

وام ودیعه مسکن در تهران از ۱۸ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان افزایش یافته است

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت هم چنین به افزایش وام ودیعه مسکن برای دانشجویان، رزیدنت‌ها و دانشجویان پی.اچ.دی اشاره کرد و گفت: «یکی از اولویت‌های ما این است میزان وام ودیعه مسکن را افزایش دهیم. باتوجه به این که ۵۰ درصد دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی در تهران شاغل هستند و به واسطه هزینه‌های بسیار زندگی در تهران دشواری‌های فراوان برای این گروه ایجاد می‌شود، از این‌رو وام ودیعه مسکن را برای عزیزان‌مان در تهران از ۱۸ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان تبدیل کرده‌ایم و در صورت مشارکت دانشگاه‌ها حتی تا ۹۰ میلیون تومان نیز قابل افزایش است. البته برای دانشجویان متأهل نیز برای تأمین وام ودیعه مسکن، گام‌های مؤثری برداشته‌ایم و از محل ردیف‌های بودجه‌ پیش‌بینی شده، این کار در مسیر اجرا قرار دارد. به هر حال تشکر می‌کنم از دکتر نمکی وزیر بهداشت بابت این که همواره یکی از دغدغه‌هایشان، معیشت دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی است و بنده معتقدم سنگ‌زیربنای همه این اتفاقات خوشایند درمورد دستیاران و دانشجویان پی.اچ.دی به واسطه نگاه ویژه دکتری نمکی و تلاش‌های معاون محترم فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و البته همکاری‌های دیگر مسؤولان ستادی پایه‌گذاری شده است.»

این مقام مسؤول همچنین، بیمه مسؤولیت را یکی دیگر از الزامات ضروری برای رزیدنت‌ها و دانشجویان پی.اچ.دی دانست و گفت: «بیمه مسؤولیت دانشجویان رزیدنت از موضوعاتی ست که به آن تأکید شد و بدین منظور، دکتر لاری مکاتباتی با دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام داده‌اند و هم‌اکنون در حال تدوین اطلاعاتی مبنی بر این هستیم که در هر دانشگاه، چه تعداد از جامعه هدف ما بیمه مسؤولیت دارند و چه درصدی از این بیمه محروم هستند که در نهایت تلاش داریم در دو ماه آینده، بسترهای لازم برای تحت پوشش قرار دادن "بیمه مسؤولیت" را فراهم کنیم.»

مرتضی ده آبادی: خبرنگار


1 خرداد 1400 7:59
چاپ | ارسال به ديگران

نشریه بازار کار

خبرنامه

لطفا جهت عضويت و يا لغو عضويت در خبرنامه الکترونيکی بازارکار، آدرس پست الکترونيک خود را وارد نماييد.

نظرسنجی

به نظرشما کدامیک از گروه رشته های تحصیلی شانس بیشتری برای یافتن فرصت شغلی دارند؟